Preskoči na vsebino
Navigacija

POSVET SRIP MATPRO 2020 - SRIP MATPRO NA POTI K ZELENEMU, PAMETNEMU, DIGITALNEMU IN KREATIVNEMU

Spremembe so edina stalnica. Razvoj je v času pričujočih sprememb še kako pomemben tako za agilnost podjetij kot za doseganje konkurenčnosti slovenskega gospodarstva. Povezovanje in razvoj sta ključna za preboj v digitalno, vpeljevanje pametne industrije in krožnega gospodarstva, kar bomo dosegli le z usposobljenimi kadri kot nosilci sprememb na teh področjih.

Dopoldanski del posveta bo namenjen pogledu v prihodnost materialov ter trendom na tem področju. Posvetili se bomo dobrim praksam in prikazali dosedanje dosežke povezovanja industrije z industrijo, industrije z JRZ ter JRZ med sabo. Sogovorniki bodo predstavniki podjetij ter institucij znanja s področja metalurgije, kompozitov in tehnologij.

V popoldanskem delu bomo raziskali poti integriranja pomembnih področij za gospodarstvo: zelenega, pametnega, digitalnega in kreativnega. Predstavljeni bodo trendi na teh področjih, strokovnjaki bodo razmišljali o načinih tkanja interdisciplinarnih povezav za doseganje rezultatov na poti k zelenemu, pametnemu in digitalnemu ob podpori kompetentnih zaposlenih. Zaključili bomo z odprtjem virtualne razstave Materiali prihodnosti /Future Materials, ki jo bo Gospodarska zbornica Slovenije gostila tri mesece. Že sedaj lepo vabljeni k ogledu razstave.

Program posveta je objavljen TUKAJ.

Veseli bomo, če se nam boste lahko pridružili 8. oktobra 2020 na Gospodarski zbornici Slovenije.
Posvet z otvoritvijo razstave bo mogoče spremljati tudi preko spleta, saj je zaradi situacije COVID-19 število udeležencev v dvorani omejeno.

Dogodek je brezplačen, vendar vas zaradi lažje organizacije dogodka prosimo, da za prijavo izpolnite enega izmed spodnjih elektronskih prijavnih obrazcev:

Prijava na osebno (fizično) udeležbo na posvetu

   

Posvet bomo letos obogatili s konferenco Preskok v digitalne verige vrednosti, ki bo 27. 10. 2020 v spletnem okolju. Vabimo vas, da se nam pridružite.

Tudi ta dogodek je brezplačen, vendar vas zaradi lažje organizacije dogodka vabimo, da se prijavite preko  elektronskega obrazca za prijavo.

Prijava na spletno udeležbo na posvetu

Vabljeni so tudi predstavniki medijev.

Vesna Nahtigal l.r.

Koordinatorica SRIP MATPRO

 

 

 

 

Marko Drobnič l.r.

Predsednik SSM in Sveta SRIP MATPRO